Intercity - Litra Bk

Familien Puukka-Sørensen

Intercity - Litra Bk

På denne side vil jeg vise tilpasning af Heljans Bk-vogn.


Tilbage i 2004 købte jeg nogle af Heljans B- og A-vogne samt Bk-vognen. Inspireret af et par hjemmesider har jeg foretaget nogle interiørmæssige forbedringer. Ved årsskiftet 2010/2011 har jeg omsider fået lagt lys i vognene og sat passagerer i de sidste vogne.


Bk-vognene blev ombygget på baggrund af henholdsvis B og BD-vogne, så der er en lille forskel på størrelsen af kiosken.  Tegninger af vognene kan du se ved at trykke på disse link ex-B og ex-BD. Yderligere oplysninger om vognene kan du blandt andet se på jernbanen.dk.


I årene 1972-1974 blev 25 B-vogne ombygget. Bk-vognen havde 8 kupeer foruden kiosken.


I 1977 blev yderligere 9 BD-vogne ombygget. Disse vogne havde 7 kupeer samt en lille tjenestekupe. Kiosken i disse vogne var knap 0,5 meter større.


Inspireret af Morten Schmidts hjemmesider har jeg foretaget nogle interiørmæssige forbedringer. Efterfølgende har jeg også lagt lys i vognen. Det giver en fantastisk god virkning.


Passagererne i vognene er købt færdigmalede. De er ikke særligt detaljerede, men til brug i togvognene går de udemærket, og så koster de ikke en bondegård.


Opdateret den 16. august 2015